За допомогу агресору піде під суд 39-річна мешканка Чугуївського району

Фото: 015.by

У Харківській області судитимуть 39-річну жінку, яка з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну добровільно почала працювати на ворога, “зливаючи” йому інформацію про Захисників Ураїни та їх родини.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За данними слідства, зрадила Україну мешканка с. Височинівка Чугуївського району. Після 24 лютого вона підшукувала в соціальних мережах військових рф та терористів з так званих «лнр» та «днр».

“Жінка збирала відомості про щодо переміщення, руху та дислокації підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і передавала зібрані дані окупантам.”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, зрадниця надсилала представникам країни-агресора персональні дані і фотографії місцевих мешканців, які знаходяться в лавах ЗСУ, та їх родичів.

Наразі жінка перебуває під вартою. Слідчі кваліфікували її дії як державну зраду в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Обвинувальний акт направлено до Зміївського районного суду Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть 51-річного місцевого мешканця, який підтримував війну рф проти України, та діяв на користь ворога, “зливаючи” росіянам інформацію про ЗСУ.