Вночі у Харкові було тихо, але зранку – вже гучно

Фото: соцмережі

Зранку сьогодні, 9 липня, схоже, що у середмісті Харкова, пролунав гучний вибух. Попередньо – це був ракетний удар по одному з житлових районів міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова та з власного досвіду.

«У Харкові в одному з житлових районів окупанти завдали, попередньо, ракетного удару. На місці працюють всі служби», – йдеться у повідомленні голови ХОВА.

Минула ніч у місті була тихою, росіяни не надсилали нам «подаруночків з бєлгорода» та не обстрілювали Харків.

Зате дісталося минулої доби Харківській області.

«Цієї ночі були влучання у Солоницівській громаді, Харківського району. Горіла хвойна підстилка та намет ресторанного комплексу. Так само о 22:05 були влучання по відкритій території у Нововодолазькій громаді. На Ізюмщині через обстріли горіло сміттєзвалище, площею 5 га. Також на Ізюмщині сталося загоряння птахокомплексу. У Чугуївській, Сахновщинській, Слобожанських громадах горіли поля ячменю, пшениці. Загальна площа – більше 25 га! Знову під обстрілами Золочівська громада, виникали пожежі у складських приміщеннях», – повідомляє Синєгубов.

На Харківському напрямку тривають активні бойові дії. Противник веде оборонні дії. Гарячим залишається Ізюмський напрямок.

«Але наші захисники на свої позиціях. Неподалік Дементіївки наші бійці двічі відбили штурмові дії ворога та відкинули його назад. Підтримуємо ЗСУ та віримо в перемогу!», – наголосив начальник ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, 8 липня у Харківській області поліцейські задокументували черговий злочин російських окупантів, які цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру. У Чугуєвському районі області ворог вдарив ракетами по насосній станції.