У Харкові з-під завалів зруйнованого російською ракетою будинку врятували двох людей та двох домашніх улюбленців (фото)

Фото: ДСНС Харківської області

9 липня під час пошуково-рятувальних робіт бійці ДСНС дістали з-під завалів зруйнованого рашистською ракетою будинку у середмісті Харкова двох людей та двох домашніх улюбленців.

Про це Харків Times повідомили у Управлінні ДСНС області.

Потужний вибух, який пролунав сьогодні, 9 липня близько 10-ої години ранку, було чутно по всьому місту. І рятувальники не стали чекати звернень за номером служби порятнку 101 і відразу виїхали на місце події.

На місці вони побачили велику вирву від вибуху та зруйнований двоповерховий житловий будинок. Тут вже працювали співробітники Національної поліції, разом з якими рятувальники розпочали пошук постраждалих.

“Разом вони знайшли у зруйнованому будинку і врятували двох людей: жінку-інваліда і 12-тирічну дівчину. Загалом на місці вибуху зазнали травм шість людей, чотири з них були госпіталізовані до лікувальних закладів. Крім того, були врятовані ще й дві хатні тваринки: песик та папуга.”, – розповіли в ДСНС.

Після того, як слідчо-оперативна група задокументувала черговий злочин росіян, зібрала всі речові докази, рятувальники за допомогою важкої інженерної техніки проводили аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів. Загалом працювалив вісім одиниць техніки та біля 40 працівників ДСНС.

Як повідомляв Харків Times9 липня приблизно о 10-ій ранку російські окупанти вчергове вдарили ракетами по центру Харкова. На думку слідчих, удар, ймовірно, було завдано балістичною ракетою «Іскандер». Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).