У ДБР відкрили справи на двох співробітниць “народної міліції” Ізюма

Ілюстративне фото

Слідчі ДБР проводять розслідування за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), відносно двох колишніх поліцейських з міста Ізюм Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківські обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що 23-річна та 31-річна екс-поліціянтки після захоплення рашистами міста пішли служити до так званої «народної міліції».

Крім того, зрадниці вказували російським окупантам, де розташована Ізюмська окружна прокуратура Харківської області та інших адмінбудівлі в м. Ізюм.

Екс-поліціянткам заочно повідомлено про підозру у скоєнні держзради під час війни (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція сатті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Timesколишньому поліцейському з тимчасово окупованого Вовчанська Харківської області, який добровільно перейшов на бік ворога і очолив так звану мілцію міста заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч.2 ст. 111 КК).

Українські правоохоронці відкрили кримінальну справу на свого колишнього колегу, який всіляко догоджав окупантам, і ті призначили його новим керівником так званої поліції смт Борова Харківської області.