Схиляв до співпраці з ворогом – очільник “народної міліції” Борової потрапив під слідство

Українські правоохоронці відкрили кримінальну справу на свого колишнього колегу, який всіляко догоджав окупантам, і ті призначили його новим керівником так званої поліції смт Борова Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківські обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, колишній правоохоронець після переходу на бік окупантів почав виконувати їхні вимоги. Зокрема, намагався схилити своїх колишніх колег до співпраці з «визволителями». Крім того, чоловік мав гарантувати російській армії безпечне перебування в окупованій Боровій.

“На вдячність окупанти призначили чоловіка керівником так званого «Борівського відділу народної міліції».”, – розповіли в прокуратурі.

На думку українських слідчих, дії цього негідника підпадають під ч.2 ст. 111 КК (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За фактом держзради розпочато розслідування, чоловіку заочно повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину.

Як повідомляв Харків Times, колишньому поліцейському з тимчасово окупованого Вовчанська Харківської області, який добровільно перейшов на бік ворога і очолив так звану мілцію міста заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч.2 ст. 111 КК).