У Харкові патрульні затримали ворожого корегувальника вогню (фото)

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Вдень 12 липня у Харкові патрульні затримали ворожого коригувальника вогню. Під час поверхневого огляду інспектори виявили та вилучили у нього пристрої для вимірювання польотів артснарядів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Патрульної поліції Харківської області.

Увагу правоохоронців чоловік привернув своєю підозрілою поведінкою. Коли патрульні підійшли до нього, він занервував, а під час спілкування з правоохоронцями постійно плутався у поясненнях.

“Під час поверхневої перевірки патрульні виявили у нього екшен камеру, блокнот з балістичними розрахунками польотів снарядів артилерії, РСЗВ та лазерний дальномір.”, – розповіли у поліції.

В його телефоні патрульні виявили переписку та дзвінки з абонентом рф, якому чоловік надсилав балістичні розрахунки, фото та геомітки влучань ворожих снарядів, зокрема тих, які стались за останні кілька днів.

Патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу та передали їм негідника, який, скоріш за все, для маскування був вдягнутий у футболку з українською символікою. Надалі його перевірятимуть відповідні служби.

Як повідомляв Харків Times, 10 липня 2022 року близько 3:30 окупанти завдали ракетні удари по Слобідському та Основ‘янському районах м. Харкова. Одна з російських ракет зруйнувала гімназію, друга – житловий будинок.

Вночі 11 липня нічна ракета з бєлгорода влучила у шестиповерховий житловий будинок у середмісті Харкова.

11 липня 2022 року близько 10 години рашисти вдарили з РСЗО по житлових масивах Київського та Салтівського районах м. Харков. Внаслідок обстрілу загинули шість людей, 31 – поранена. Серед забилих – 50-річний батько та 17-річний син,  які їхали за довідкой для хлопці на вступ до вишу.