Кількість загиблих від рашистських «ураганів» у Харкові зросла до шести людей

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

За процесуального керівництва Київської та Салтівської окружних прокуратур Харкова розпочато досудове розслідування вже у двох кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Встановлено, що 11 липня 2022 року близько 10 години військові країни-агресора здійснили артилерійський обстріл із реактивних систем залпового вогню по житлових масивах Київського та Салтівського районах м. Харкова», йдеться у повідомленні.

За останніми даними, від удару РСЗО загинули шестеро мирних харків’ян, серед яких – батько та 17-річний син, тіла яких навіть складно упізнати. Кількість поранених не змінилася – у лікарнях міста знаходиться 31 людина, серед них – двоє дітей.

Як повідомляв Харків Times, в автівці, що спалахнула від російського снаряду під час обстрілу Харкова вранці сьогодні, 11 липня, загинули 50-річний батько та 17-річний син. Під пряме влучання «урагану» вони потрапили цілком випадково – просто їхали за якоюсь довідкою, потрібною для вступу хлопчика до вишу.

Правоохоронці почали розслідування сьогоднішнього обстрілу Київського району Харкова з російських РСЗО за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Внаслідок обстрілу загинув водій автівки, що випадково проїжджала поруч із місцем влучання ворожого снаряду.