Суд виніс вирок двом водіям за смертельну ДТП на острівці безпеки на проспекті Науки

Суд виніс вирок двом учасникам смертельної ДТП, яка сталася 7 листопада 2020 року на перехресті проспекта Науки та вулиці Космічної у Харкові. Громадянина Єгипта Алі Хенді засуджено до шести років позбавлення волі, другому винуватцю призначено покарання з іспитовим терміном.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Під час судового розлсдування було встановлено, що 7 листопада 2020 року близько 16:00 автомобіль Volkswagen Passat на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки на перехресті проспекта Науки та вулиці Космічної  і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора. Внаслідок наїзду травми отримали двоє – 50-річна жінка та 10-річний хлопчик. Жінка померла після майже чотирьох місяців у комі.

За кермом Volkswagen Passat, який збив людей, знаходився громадянин Єгипту Алі Хенді. На суді було доведено, що його автівка їхала зі швидкістю 110 км/год.

У цей час другий участник ДТП Volkswagen Jetta під керуванням 24-річного харків‘янина їхав у попутному нпярмку. Водій вирішив змінити смугу. Єгиптянин спробував ухилитися від зіткнення та вилетів на острівець безпеки.

Водіїв звинуватили та судили за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Під час судового розслідування обидва водії визнали свою вину. Розгляд цієї справи тривав понад рік.

7 липня Дзержинським судом м. Харкова винесено обвинувальний вирок. Громадянину Єгипту суд призначив покарання у виді шести років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Харків’янина засудили до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки. На підставі ст. 75 КК України засудженому встановлено іспитовий строк тривалістю три роки.

Максимальне покарання за такий злочин передбачає вісім років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

21 лютого померла 50-річна жінка, яка впала в кому після того, як 7 листопада на проспекті Науки її і ще трьох пішоходів, що стояли на острівці безпеки в очікуванні зеленого сигналу світлофора, збив Алі Хенді, водій автомобіля Volkswagen.

За вчинення смертельного ДТП судитимуть двох водіїв. Прокуратура вважає, що винен не тільки Алі Хенді, який в’їхав в острівець безпеки, а й водій другого Volkswagen Jetta, що збив траєкторію єгипетського гонщика.

2 квітня 2021 року в Дзержинському райсуді Харкова під час підготовчого засідання у справі про ДТП на проспекті Науки одному з учасників аварії 23-річному громадянину Єгипту Алі Хенді пред’явили позов про відшкодування морального і матеріального збитку.