Терехов розповів, як місто допомагає теробороні

Фото: glavnoe.ua

Харківська міська рада надає допомогу бригаді територіальної оборони Харківської області з облаштування місць постійної дислокації та планує виділити фінансову підтримку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради з посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

Так, станом на 11 лютого по всій будівлі управління бригади територіальної оборони повністю відновлено теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а для проведення ремонтних робіт надано будівельні матеріали. Крім того, підготовлено для розгляду на черговій сесії Харківської міськради проект надання фінансової допомоги бригаді територіальної оборони у розмірі 1 млн. грн.

«Я підтримую територіальну оборону та спілкуюсь як з регіональним, так і всеукраїнським її керівництвом. Це чудово, що люди можуть укласти контракт і навчитися чогось нового, щоб розуміти, як діяти у певних ситуаціях. Це не означає, що буде війна, але люди будуть готові. І це абсолютно нормально. У всіх європейських країнах, в Америці люди навчаються так само. Усі країни проходять це. І наші люди теж мають розуміти, знати і, головне, вміти», – наголосив Ігор Терехов.

Довідка: Територіальна оборона (ТрО) — система загальнодержавних, військових та спеціальних заходів, що проводяться у мирний час та в особливий період з метою протидії військовим загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій .

З 1 січня 2022 року набув чинності Закон України «Про основи національного опору», за яким організовувати та виконувати завдання територіальної оборони мають спеціальні Сили територіальної оборони ЗСУ.

Загалом у складі Сил ТрВ ЗСУ сформують 25 бригад (по одній на кожну область), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район). Постійна кількість сил тероборони у мирний час становитиме 10 000 військовослужбовців. Під час особливого періоду у підрозділах буде 130 тисяч осіб із відповідного резерву.

Формування сил ТрО проходитиме три етапи. Після того, як у батальйонах та бригадах створять організаційно-управлінське ядро ​​з військовослужбовців та забезпечать відповідні умови (що відбувається прямо зараз), розпочнеться другий етап формування резерву ТрО. За тими, хто укласти контракт і служитиме в резерві ТрО, закріплять зброю. Його видаватимуть на час навчань або у разі виникнення певних ситуацій.

Щоб вступити до ТрО, слід звертатися до центрів комплектування та соціальної підтримки (колишніх військкоматів), до яких людина приписана.

Як повідомляв Харків Times, 4 лютого розпочала роботу «гаряча лінія» Командування Сил територіальної оборони ЗС України.