Кабмін подовжив термін дії ковідної тисячі та розширив сферу її впливу

Ілюстративне фото

Літнім людям та інвалідам можна буде витратити гроші на ліки та оплату комунальних послуг. Всім іншим — як і раніше, але набагато довше. У березні за третю дозу вакцини нарахують 500 грн.

Про це Харків Times дізнався з трансляції засідання Кабінету міністрів України.

Кабінет міністрів розширив програму «Підтримка», яка передбачає виплату за вакцинацію проти коронавірусу. Відповідну ухвалу було прийнято на засіданні сьогодні, 9 лютого.

Раніше вакциновані українці могли отримати тисячу гривень на чотири місяці. За умовами договору, якщо за цей час гроші не витрачені, вони повертаються до бюджету, а віртуальний рахунок закривається. Тепер термін дії виплати збільшено до 9 місяців з дня зарахування коштів.

Крім того, з 14 березня українці, які зробили бустерне щеплення, зможуть отримати додатково 500 грн.

Також уряд дозволив людям похилого віку старше 60 років і людям з І та ІІ групами інвалідності витратити “ковідну” тисячу на оплату комунальних послуг.

Як повідомляв Харків Times, 15 листопада Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що кожен, хто зробив два щеплення від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень. У програмі можуть взяти участь усі повнолітні громадяни України.

З 19 грудня повністю вакцинованим українцям стали нараховувати на спеціальну картку по одній тисячі гривень, яка отримала назву “ковідна” тисяча. Ці гроші на руки не видаються, перевести в готівку їх теж не можна. Їх можна витратити на покупку книг, квитків у кіно, театр чи музей, на потяг або придбати абонемент у спортзал. Пізніше уряд ухвалив рішення, що “ковідну” тисячу можна буде витрачати не лише на розваги, а й на вирішення соціальних питань, зокрема, придбання ліків.

З 24 січня вакциновані українці віком понад 60 років зможуть використати 1 000 грн за програмою «єПідтримка» на купівлю ліків.