Харків’янина, який вбив сусідку і викинув труп у ставок, взято під варту (фото)

Рецидивісту, який забив собутильницю до смерті, тиждень зберігав труп на балконі, а потім втопив у ставку, обрали запобіжний захід. Він залишиться під вартою до суду. Правоохоронці розповіли деякі подробиці події.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Ухвалою слідчого судді Червонозаводського районного суду Харкова від 11 січня 2022 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави раніше судимому чоловікові, який підозрюється в умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ч. 1 ст. 121 КК)

Досудове розслідування встановило, що в грудні минулого року 42-річна харків’янка разом з іншими знайомими вживала алкоголь в гостях у 50-річного сусіда.

Під час пиятики між ними виник конфлікт, в ході якого чоловік двічі вдарив жінку кулаком в обличчя, від чого вона впала на підлогу. А потім продовжив бити жертву ногами, доки вона не перестала подавати ознак життя.

Коли гості пішли, чоловік відніс тіло на балкон, де воно пролежало більше тижня.

Потім вбивця вирішив позбутися доказів: зв’язав ноги жертви шнурком, поклав тіло в будівельний мішок і відніс до ставка. (У карному розшуку кажуть, що тут злочинцеві допомагав якийсь приятель, але у справі він поки що не фігурує.) Там він знайшов досить важкі шматки асфальту, примотав їх скотчем до ніг жертви та скинув у воду.

Але за місяць таємне все одно стало явним — труп побачила випадкова перехожа.

10 січня 2022 року чоловікові повідомили про підозру, а 11 січня взяли під варту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Як повідомляв Харків Times, 8 січня на березі ставка в районі вулиці Грозненської місцева мешканка виявила мертву жінку.