Вбивця тиждень тримав труп жертви на балконі харківської багатоповерхівки

Иллюстративное фото

У ставку в районі вулиці Грозненської місцева мешканка знайшла мертву жінку. Поліція досить швидко встановила особу загиблої та того, хто її вбив. Виявилося, що тіло 42-річної жертви лиходій близько тижня зберігав на балконі своєї квартири, а потім прив’язав до ніг шматок асфальту та у будівельному мішку викинув у ставок.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

У суботу, 8 січня, о 15:18 до чергової частини відділу поліції Основ’янського району Харкова надійшло повідомлення від оператора «102», якому, у свою чергу, зателефонувала жінка та розповіла про страшну знахідку у ставку на вулиці Грозненській.

На місце події виїхали керівництво обласного главку поліції, районного відділу ХРУП №1, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти. Вони оглянули труп, помітили, що ноги пов’язані шнурком, до того ж до них скотчем примотані шматки асфальту і зробили логічний висновок, що смерть потерпілої була насильницькою.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

Поліцейські швидко встановили особу загиблої. Нею виявилася 42-річна харків’янка, яка мешкала в будинку на тій самій вулиці Грозненській разом з матір’ю та сином. Її літня мати розповіла правоохоронцям, що востаннє бачила доньку місяць тому, а до поліції з заявою про зникнення не зверталася, бо нічого незвичайного в цьому не було: донька вела асоціальний спосіб життя, пиячила і не раз надовго уходила з дому.

Також мати повідомила, що дочка підтримувала тісні стосунки з 43-річним сусідом. Допомогти слідству цей сусід не зміг, бо бачив свою пасію не пізніше, ніж мати. Проте інша сусідка згадала, що на початку грудня минулого року помітила постраждалу в компанії іншого чоловіка, теж мешканця цього будинку.

Таким чином, оперативники вийшли на слід ймовірного вбивці. Їх підозри посилювалися тим, що чоловік вже був неодноразово судимий за крадіжки та підозрювався у пограбуванні. Зрештою, підозри підтвердилися.

Як з’ясувалося, 7 грудня 2021 року загибла (тоді ще жива) разом з іншими знайомими випивала в гостях у 50-річного сусіда та в процесі розпивання з цим сусідом посварилася. Чоловік вдарив її кулаком в обличчя. Вона впала на підлогу, а компанія продовжила гуляння в іншій кімнаті. Коли вечірка скінчилася, жінка вже була мертва.

Протверезівши, господар квартири виніс тіло вбитої на балкон і закрив там. А приблизно через тиждень поклав у будівельний мішок, відніс до ставка неподалік свого будинку, примотав асфальт і скинув у воду.

Наразі чоловік зізнався у скоєнні тяжкого злочину та співпрацює зі слідством. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Відповідно до санкції статті, затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові 33-річний негідник вбив свого знайомого та скинув тіло у воду. Тепер йому загрожує до 15 років ув’язнення.