У Харкові за збитки під час ремонту доріг відповість інженер технагляду

За ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів зі збитками майже 600 тис. грн судитимуть інженера з технічного нагляду. Якщо суд погодиться зі звинуваченням, інженеру загрожує до 5 років ув’язнення та великий штраф.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Немишлянська окружна прокуратура Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2019 році на замовлення міської ради підрядник провів капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів на території Індустріального району міста. Проте обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають замовленню.

Слідство також встановило, що інженер технагляду належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних робіт та їх відповідність договору підряду.

В результаті державі завдано збитки на суму майже 600 тис. грн.

Обвинувальний акт стосовно інженера направлено до Орджонікідзевського районного суду Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів або без нього.

Окрім того, окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом присвоєння бюджетних коштів фірмою-підрядником, яка займалася ремонтом доріг.

Як повідомляв  Харків Times, раніше підозрюваним у цій справі прокуратура називала начальника одного з департаментів міськради.