Чиновника Харківської міської ради підозрюють у недбалості з тяжкими наслідками

Начальника одного з департаментів міської ради підозрюють у службовій недбалості: під час ремонту внутрішньоквартальних доріг з державної скарбниці безпідставно витекли 600 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Немишлянської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру начальнику відділу одного з департаментів Харківської міської ради за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

В ході досудового розслідування встановлено, що у 2019 році на замовлення міської ради підрядник провів капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів на території Індустріального району міста. Однак обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають замовленням.

У свою чергу, начальник відділу департаменту Харківської міської ради, який здійснював технагляд, не вказав на це підряднику і не вимагав привести роботи у відповідність проектно-кошторисній документації.

20 вересня 2021 року чиновнику повідомили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Як повідомляв Харків Times, чиновник міської ради постане перед судом за недбалість при ремонті моста.