ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та Одеської у Харкові: водій їхав на червоний сигнал світлофора (фото, доповнено)

Фото: Харків Times

Водій, що спричинив ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та Одеської у Харкові, проїхав на червоний сигнал світлофора.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Зіткнення автомобілів Infiniti, яким кермував чоловік та Chevrolet, також під управлінням чоловіка, сталося 26 жовтня близько 20:45.

“Слідчі дійшли висновку, що водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора. Внаслідок аварії водій Chevrolet загинув на місці, водій Infiniti та два його пасажири – чоловік та жінка – із травмами опинилися у лікарні. Особи усіх учасників аварії наразі встановлюються”, – йдеться у повідомленні.

На місці події працюють керівники обласного главку поліції, слідчого управління, експерти-криміналісти, слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Вирішується питання щодо кваліфікації ДТП за Кримінальним кодексом.

У соцмережах з’явилися подробиці події, які наразі не підтверджує поліція. Зокрема, там уже опубліковані дані хлопця, який був за кермом позашляховика. Його звуть Микола, 16 років йому виповнилося наприкінці серпня. У 2019 році (йому було 14 років) розстріляв із пневматичного пістолета 39-річну жінку та її 19-річного сина. Отримав покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки з випробувальним строком на 1 рік.

У вересні поліція склала на нього два адмінпротоколи за порушення правил дорожнього руху. В опублікованому в пабликах листуванні з дівчиною хлопець писав, що неодноразово порушував правила дорожнього руху, проте відкуплявся від відповідальності за це.

Також повідомляється, що травмована дівчина – пасажирка Infiniti – померла у лікарні.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові ввечері 26 жовтня сталося ДТП. Одна людина загинула, троє отримали травми.