У Харкові презентували швейцарський трамвай

Фото: Харків Times

У Харкові 6 жовтня презентували трисекційний трамвай виробництва швейцарської компанії Stadler. Також в ході Міжнародної конференції “Харків: розвиток та інвестиції” був підписаний меморандум про співпрацю між Харківською міською радою та компанією Stadler.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Трамвай проїхав від готелю Kharkiv Palace, де проходила конференція, до розворотного кола “Лісопарк” та назад. Раніше компанія надала Харкову цей трамвай для випробувань, які він успішно пройшов.

У салоні передбачені два майданчики для інвалідних крісел, велосипедів або колясок. Трамвай низькопідлоговий, що робить його пристосованим для самих різних категорій пасажирів. Вагон облицьований легкими алюмінієвими панелями, стійкими до корозії, що дозволяє продовжити термін служби трамвая і полегшити його обслуговування. Спеціальна конструкція забезпечує високу плавність ходу.

З 7 жовтня цей трамвай курсуватиме на маршруті №12 та на інших маршрутах міста.

Після презентації Ігор Терехов зазначив, що міський трамвайний парк потребує оновлення, а електротранспорт від світового лідера з виробництва трамваїв – краще рішення для Харкова. Він зазначив, що для Харкова планують закупити трамваї різних розмірів і випускати на маршрути, виходячи з їх пасажиропотоку.

“Ми зацікавлені в тому, щоб в Харкові були найкращі трамваї. Я дуже сподіваюся, що випускати ми їх будемо у нас в місті. Зараз ми ведемо переговори. На будівництво аналогічного заводу в Білорусі пішло 9 місяців, тому розраховуємо, що протягом року ми і в Харкові матимемо можливість запустити виробництво. Локалізація – це нові робочі місця і податки в міський бюджет”, – заявив Терехов.

Заступник генерального директора компанії Stadler CIS AG Олександр Редкин повідомив Харків Times, що трамвай, який випробовувався в Харкові, випущений більше 7 років тому і пройшов вже більше 100 тис. км. На ньому встановлені розроблені компанією візки для складних дорожніх умов – замість жорсткої конструкції застосована підвіска шарнірного типу, яка гасить нерівності шляху і забезпечує плавність ходу. Розрахункова місткість трамвая – близько 200 осіб, в салоні 45 сидячих місць. Трамвай розроблений в конструкторському відділі підприємства компанії в Мінську і зроблений на тому ж підприємстві. Візки для нього виготовлені на заводі компанії в Швейцарії – цей завод випускає візки для всього рухомого складу Stadler.

Stadler – провідний швейцарський виробник поїздів і трамваїв. Компанія володіє заводами в різних країнах Європи і постачає свою продукцію до 28 країн світу.