Тепер харків’яни знатимуть куди ховатися

Иллюстративное фото: Англия, 1940

У Харкові створили інтерактивну карту укриттів, якими можуть скористатися мешканці міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами начальника Управління цивільного захисту міськради Олександра Пушкарьова, всього у Харкові – понад 300 захисних споруд на підприємствах, 30 станцій метро, 53 підземних переходи, 24 паркінги й понад 4,2 тис. «простих укриттів».

Директор департаменту МІЦ Світлана Деговцова повідомила, що знайти карту можна на сайті smart.gis.digital. На ній надається інформація про укриття, якими можуть скористатися мешканці різних будинків.

«Карта має простий інтерфейс. Укриття можна знайти в пошуковому рядку сайту, клікнувши на об’єкт або через вікно, де відобразиться їх список», – розповіла Деговцова.

Перед нанесенням на карту всі укриття перевірили, й така робота триває. Пушкарьов зазначив, що карту ще технічно допрацюють, доповнять необхідною інформацією та іншими об’єктами, зокрема – укриттями у новобудовах, які наразі не ввели в експлуатацію.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській облдержадміністрації ще у 2018 році запевняли, що в області налічується достатня кількість об’єктів цивільного захисту, щоб укрити близько 2,8 млн осіб. Щоправда, не відповіли на питання журналістів про розташування схованок, заявивши, що інформацію про це можна отримати в комунальних службах, а також в службі порятунку, зателефонувавши за номером 101.