У Харкові судитимуть поліцейського і адвоката – закривали справи за хабарі

Фото: khar.gp.gov.ua

Співробітник Нацполіціі Харківської області і адвокат підуть під суд за вимагання та отримання хабарів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, поліцейський вимагав 20 тисяч гривень за закриття справи про нанесення тілесних ушкоджень.

“Поліцейський зустрівся із заявником та пообіцяв вплинути на дізнавача, а саме — на прийняття рішення щодо закриття справи. Вартість такої «допомоги» склала 20 тис. грн.”, – розповіли в поліції .

Передача грошей відбулася 20 грудня минулого року.

Крім цього поліцейського звинувачують в отриманні 4 тисяч гривень хабара від підприємця. Натомість поліцейський обіцяв не створювати проблем в роботі одного з магазинів.

Таким чином, адвокату інкримінують одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Поліцейського буду судити за двома статтями КК. Його звинувачують ще й і в одержанні неправомірної вигоди, з’єднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times, харківський поліцейський за мзду «вирішував питання» з колегами і закривав очі на порушення закону з боку підприємців. До останнього справі він залучив ще й адвоката.