Порожній холодильник і обдерті стіни: соцслужби забрали у матері-п’яниці чотирьох дітей

Фото: Ювенальная превенция

Жителі селища Савинці повідомили до поліції, що чотирьом дітям у віці від п’яти до десяти років потрібна допомога. Мати на малюків не звертає уваги, і вони ростуть в жахливих умовах.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Перевіряти інформацію за адресою виїхали інспектор ювенальної превенції Ізюмського райправленія поліції, представник служби у справах дітей Савинської селищної ради і співробітник місцевого Центру надання адмін послуг.

На місці вони виявили мати, яка перебувала в стані алкогольного сп’яніння і їй явно було не до дітей.

“Умови проживання дітей вразили посадових осіб – антисанітарні умови, безлад, відсутність готової їжі та запасів продуктів харчування”, – розповіли в поліції.

Після побаченого перевіряючі вирішили забрати дітей: двох хлопчиків 10 і 2 років і двох дівчаток 8 і 5 років. На матір також був складений протокол по ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). За подібне правопорушення передбачено штраф у розмірі від 850 до 5 100 грн.

У селищі сім’я вважається неблагополучною і знаходиться на обліку, як опинилася в складних життєвих обставинах.

Як повідомляв Харків Times, інспектор ювенальної превенції Вовчанського відділу поліції і представники служби у справах дітей вилучили з сім’ї двох хлопчиків, які проживали в неналежних умовах.

Фото: hk.npu.gov.ua