У Харкові повідомили про підозру можливому палієві автівок

Фото: city.kharkov.ua

Сьогодні, 29 липня, правоохоронці повідомили 43-річному раніше судимому харків’янину про підозру в тому, що він у ніч на 22 липня минулого року підпалив автотехніку в Київському районі міста, заподіявши цим «майнову шкоду в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 194 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 22.07.2020 приблизно о 03:50 у Київському районі м. Харкова, чоловік, перебуваючи поблизу автомобільного майданчика, за допомогою запальнички підпалив скляні пляшки із горючою речовиною та перекинув суміш через металевий паркан в бік автівок, що знаходились на вказаному майданчику. Внаслідок підпалу пошкоджено декілька автомобілів, які належать на праві власності одному з харківських ТОВ», – повідомили у прокуратурі.

Експертиза нарахувала збитків на загальну суму 3,5 млн гривень.

До того ж під час обшуку в будинку підозрюваного було знайдено пістолет і ножі.

Наразі вирішується питання обрання ймовірному палієві запобіжного заходу. Всього ж чоловік може провести за ґратами до 10 років.

Якщо повернутися на рік назад, то інших підпалів, крім скандального підпалу автотехніки на тоді щойно розпочатому будівництві дороги через ринок «Барабашово», не спостерігається. Всі обставини справи дуже схожі – спеціальний майданчик для автотранспорту, горюча суміш та кілька пошкоджених вантажівок.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 22 липня 2020 року близько 3:50 на будівельному майданчику нової дороги в районі станції метро «Київська» була спроба підпалу будівельної техніки. Невідомі кинули через паркан кілька пляшок із запальною сумішшю, внаслідок чого загорілися три вантажівки. Завдяки своєчасним діям охорони вогонь був оперативно погашений, але техніка суттєво постраждала.

Харківська міськрада виступив із заявою, у якій прямо звинувачувала у підпалі власника ринку «Барабашово» народного депутата Олександра Фельдмана, який протестував проти будівництва цієї дороги.