Харківська поліція підозрює, що склад на Киргизькій могли підпалити

Фото: kh.dsns.gov.ua

Вчора пізно ввечері рятувальники нарешті ліквідували пожежу на приватному складі деревини, який спалахнув напередодні вночі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

На гасіння вогню, який охопив площу в 740 кв. м, рятувальники подали 18 пожежних стволів та о 5:00 локалізували його. Однак остаточна ліквідація пожежі відбулася о 21:10.

Як розповіли в прес-службі Нацполіції області, за фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає ув’язнення на термін від 3 до 10 років.

Як повідомляв Харків Times, склад деревини поблизу електропідстанції на Киргизькій загорівся 15 липня близько третьої години ночі. Вогонь майже миттєво охопив значну площу, швидко поширюючись по горючих матеріалах.

З огляду на масштаб події, на місце виїхали одразу 10 відділень пожежно-рятувальної служби на автоцистернах плюс пожежний поїзд. До цього часу вогонь поширився на площу у 740 кв.м. Горіли вироби з деревини в металевому каркасному складському приміщенні.

Із зони лиха врятували оператора електропідстанції. Саму підстанцію, а також склад ДСП, два залізничні вагони з сировиною (по 60 т в кожному) і легковий автомобіль ВАЗ 2109 — від вогню теж вберегли.

Всього на боротьбу зі стихією було кинуто 10 автоцистерн, пожежний поїзд і 70 чоловік особового складу.

Загиблих і постраждалих немає. Причина виникнення загоряння з’ясовується.