На Олексіївці рятувальники визволяли дитину з лап гірки (фото, відео)

Ілюстративне фото: funart.pro

Вчора вдень на Олексіївці чотирирічний хлопчик грав на дитячому майданчику біля будинку і застряг ногою в конструкціях гірки. Вивільнитися він не зміг ані сам, ані з допомогою дорослих. Але у спеціально підготовлених людей рятувальна операція зайняла дві хвилини.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

8 липня о 10:34 на номер «101» надійшло повідомлення про те, що на дитячому майданчику біля будинку на вул. Архітекторів, 26 у Харкові чотирирічна дитина застрягла ногою в конструкціях гірки.

Співробітники служби порятунку на аварійно-рятувальному автомобілі негайно виїхали за вказаною адресою. Прибувши на місце, вони дізналися, що хлопчик 2017 року народження грав на гірці дитячого майданчика і застряг ногою між її трубами. Самостійно витягнути ногу він не міг. Не допомогли звільнитися йому й дорослі.

Рятувальники відразу заспокоїли хлопчика та негайно приступили до операції з визволення юного бранця. Використовувати гідравлічні ножиці чи спеціальний інструмент не довелося. Досвідчені співробітники ДСНС змастили конструкції гірки звичайним маслом, і нога хлопчика безболісно вийшла з полону. Вся операція тривала близько двох хвилин.

Як повідомляв Харків Times, бійці ДСНС врятували рибалку, який пробив човен посеред річки Оскіл в Куп’янському районі і не міг самостійно дістатися до берега.

А у Вовчанському районі чоловіка врятували від культиватора.