В Люботині комунальник потрапив під слідство за організацію стихійного звалища

Фото: иллюстративное

У Харківському районі поліція проводить розслідування за фактом організації стихійного звалища на ділянці площею 3,8 га. Під підозрою в організації несанкціонованого смітника опинився 48-річний начальник комунального підприємства м. Люботин.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі.

За даними слідства, підозрюваний захопив земельну ділянку комунальної форми власності загальною площею 3,8 га. Після чого організував скидання побутових відходів на ділянці, яка не призначена для цих цілей, що призвело до забруднення навколишнього середовища.

“Своїми діями чоловік завдав матеріальну шкоду державі на суму близько 3 мільйонів 800 тисяч гривень”, – розповіли в поліції.

Чиновнику повідомили про підозру по ч. 1 ст. 197-1 КК (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) і ч. 2 ст. 239 КК (забруднення або псування земель). Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області потрапив під суд 51-річний працівник комунального підприємства, який забруднив землю відходами, що створило небезпеку для навколишнього середовища.