На Харківщині судитимуть комунальника за організацію стихійного сміттєзвалища

Нововодолазький районний суд Харківської області розгляне обвинувальний акт стосовно 51-річного працівника комунального підприємства, який забруднив землі відходами, що створило небезпеку для довкілля (ч.1 ст. 239 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури.

Розслідування встановило, що приймальник комунального підприємства у Нововодолазькому районі, який відповідав за розміщення твердих побутових відходів, “допустив забруднення земель поза межами сміттєзвалища”.

“Упродовж 2018 року він надавав вказівки водіям автотранспорту, які транспортують відходи, розвантажувати відходи поза межами звалища. Це призвело до незаконного розміщення твердих побутових відходів на земельній ділянці загальною площею понад один гектар та її забруднення”, – йдеться в повідомленні.

Якщо провина комунальника буде доведена у суді, йому загрожує або штраф у розмірі до 3 400 гривень, або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв ХарківTimes, у жовтні минулого року цьому комунальнику було повідомлено про підозру. Під час досудового розлісдування експерти з’ясували, що ділянка забруднена сульфатами, нітратами, фосфором і нафтопродуктами.