Піде під суд банда, що вимагала у харків’янки $ 50 тисяч неіснуючого боргу (відео)

Фото: npu.gov.ua

У Харкові троє чоловіків вирішили, що 43-річна місцева мешканка повинна їм $ 50 тисяч і погрожуючи розправою вимагали заплатити їм гроші. Тепер з ними розбиратиметься суддя, який визначить ступінь їх провини і призначить покарання.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, вимаганням займалися 58-річний та 59-річний і 35-річний син одного з них, який зараз живе в Києві. Вимоги повернути гроші вони супроводжували погрозами розправи над жінкою і її близькими. Для переконливості під час розмови вимагачі розповідали подробиці особистого життя родичів харків’янки: де живуть, чим займаються, які місця відвідують.

Побоюючись за благополуччя близьких жінка віддала здирникам $ 20 000. Однак її продовжили залякувати, вимагаючи віддати всю суму.

8 квітня, після чергової передачі коштів, які жінка перерахувала на карту, вказану зловмисниками, трьох чоловіків було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Під час затримання один з один з вимагачів намагався втекти, сів у авто і мав намір збити одного з правоохоронців.

Судити їх будуть по ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала трьох чоловіків, які вимагали у 43-річної харків’янки $ 50 000. Під час затримання один з вимагачів намагався втекти, сів у авто і мав намір збити одного з правоохоронців.