Троє чоловіків затримані за вимагання у харків’янки $ 50 000 (відео)

Фото: npu.gov.ua

Поліція затримала трьох чоловіків, які вимагали у 43-річної харків’янки $ 50 000. Під час затримання один з вимагачів намагався втекти, сів у авто і мав намір збити одного з правоохоронців.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, вимаганням займалися 58-річний та 59-річний і 35-річний син одного з них, який зараз живе в Києві. Трійця була впевнена, що жінка повинна “повернути” їм старий борг. Вимоги повернути гроші вони супроводжували погрозами розправи над жінкою і її близькими.

Для переконливості під час розмови вимагачі розповідали подробиці особистого життя родичів харків’янки: де живуть, чим займаються, які місця відвідують.

Побоюючись за благополуччя близькі жінка віддала здирникам $ 20 000. Однак її продовжили залякувати, вимагаючи віддати всю суму.

Після подальшої передачі коштів всіх фігурантів затримали. Спільну операцію провели одночасно на території Харкова і Києва при силовій підтримці бійців відділу швидкого реагування Нацполіціі і роти поліції особливого призначення “Схід”. Також за місцем проживання затриманих були проведені обшуки.

Затримані знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Слідство готує їм підозру по ч. 2 ст. 189 (вимагання). Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк до семи років. Зловмиснику, який під час затримання намагався наїхати на поліцейського на авто, також готується підозра за фактом опору співробітникові поліції.