У Красноградському районі діти отруїлися грибами

Фото: pickimage.ru

У селищі Слобожанське Красноградського району четверо дітей отруїлися грибами, які самі зібрали у лісі. Поліція відкрила справу за фактом злісного невиконання обов’язків дорослими, які мали стежити за дітьми.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За попередніми даними, четверо дітей у віці від 8 до 14 років отруїлися після вживання самостійно зібраних грибів. В результаті, постраждалі були госпіталізовані в лікарню в Харкові. Зараз стан їх здоров’я медики оцінюють як задовільний.

Повідомлення про подію в селищі Слобожанської Красноградського району надійшло в поліцію 12 червня близько другої години ночі.

Поліцейські встановили, що дві дівчинки 11 і 13 років, їх восьмирічний брат і 14-річна подружка назбирали грибів у лісі, а бабуся їх приготувала. Поївши грибів, через деякий час всі діти почулися погано. Спочатку їх відвезли до Кегичівської ЦРЛ, а звідти у стані середньої тяжкості — до Харківської обласної дитячої клінічної лікарні.

На даний час стан здоров’я постраждалих — задовільний.

За фактом події слідчі Красноградського райвідділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 166 КК (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена ​​опіка чи піклування). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, у селищі Слобожанське Чугуївського району Харківської області у період з 5 по 9 березня в шести вихованців ясел-садку виявили кишкову інфекцію.

Рік тому приблизно в цей же час перший в сезоні випадок отруєння грибами зафіксовано в Балаклії.