У селищі Слобожанське серед вихованців дитсадка – спалах кишкової інфекції

Фото: galnet.fm

У селищі Слобожанське Зміївського району в період з 5 по 9 березня у шести вихованців ясел-саду виявили кишкову інфекцію.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

У хворих дітей – підвищена температура, рідкі випорожнення, блювота. Всі скаржаться на слабкість. Медики оцінюють їх стан як середнього ступеня тяжкості.

Дітлахам попередньо поставили різні діагнози, які в міру проведення аналізів, будуть уточнюватися. Так, в однієї дитини підозрюють ГРВІ та харчову токсикоінфекцію. Ще у трьох – гострий гастроентероколіт. У двох випадках медики остаточно не визначилися: клінічні прояви дають підстави підозрювати і харчову токсикоінфекцію, і ротавірусну.

Двоє хворих проходять лікування в лікарні, четверо – лікуються амбулаторно.

П’ять хворих відвідували першу молодшу групу, ще один – вихованець середньої групи (брат одного з хворих з молодшої групи).

Співробітники лабцентра проводять розслідування спалаху кишкової інфекції в дошкільному закладі сел. Слобожанське. Медики опитали батьків і співробітників ясел-саду. Також в установі взяли проби питної води і змиви з об’єктів. Крім цього проводиться бактеріологічне обстеження персоналу та контактних дітей.

Як повідомляв Харків Times, в місті Дергачі 18 листопада серед учнів ліцею №3 зареєстровано спалах інфекційного захворювання.