Про продаж стадіону «Металіст» не йдеться, – Терехов

Фото: city.kharkov.ua

Харківська міська рада планує отримати в комунальну власність стадіон «Металіст», його тренувальну базу та дитячу академію, при цьому продавати їх в майбутньому не має наміру.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про наміри влади розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив в новому випуску «YouTube» -каналу «Бомбардир».

«Це інфраструктура, яка належатиме місту. Ми будемо її утримувати, витрачати гроші на ремонт і розвиток, адже там багато чого стало непридатним для використання. Так, це все треба підготувати заздалегідь. Ми повинні так розрахувати сили і кошти, щоб, коли «Металіст» вийде в єврокубки, стадіон був атестований», – зазначив Ігор Терехов.

На питання, як вибудовуватимуться комерційні відносини з ФК «Металіст» і чи може йти мова про продаж стадіону клубу, Ігор Терехов повідомив, що про продаж не йдеться.

«Про продаж не говоримо взагалі. Це буде комунальна власність міста. А грати… Ми знайдемо розумне рішення, щоб футбольний клуб «Металіст» грав на стадіоні «Металіст», щоб він тренувався на однойменній базі, і футбольна академія називатииеться «Металіст». По суті, «Металіст» – це імідж міста Харкова. А коли збірна гратиме тут, то це вже імідж країни», – підкреслив секретар міськради.

Як повідомляв Харків Times, в лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, домовленості на цей рахунок вже досягнуті.

Депутати Харківської обласної ради домовилися про передачу частини стадіону «Металіст», що належить області, у власність міста. Питання про передачу у власність Харкова частини стадіону «Металіст», що знаходиться у спільній власності громад області, на своїй сесії 11 березня підняв голова облради Артур Товмасян. Депутати облради його підтримали.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної в комунальну власність майна ФК «Металіст».