Харків’янин отримав довічний термін за вбивство та підпал будинку

За умисне вбивство та підпал квартири рецидивіст отримав довічне ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в січні 2017-го року раніше судимий харків’янин пробрався до будинку, щоб обікрасти його. Але господиня повернулася додому раніше, ніж розраховував лиходій. Тоді злочинець напав на жінку, відібрав у неї все, що, на його погляд, мало цінність, і вбив. А після, щоб замести всі сліди, підпалив будинок.

По гарячих слідах негідника затримали.

На суді обвинувачений визнав свою провину лише частково.

За підтримки публічного обвинувачення Новобаварською окружною прокуратурою Харкова Комінтернівський районний суд Харкова визнав чоловіка винним у скоєнні навмисного вбивства з корисливих мотивів, розбою, закінченого замаху на умисне знищення чужого майна, вчинене шляхом підпалу, а також носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу (п.6 , 13 ч. 5 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 263 КК) і обрав покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Вирок суду набере законної сили після закінчення термінів апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 16 лютого 2021 року в кареті швидкої допомоги померла жінка, яку рятувальники знайшли під час гасіння пожежі в квартирі. На тілі загиблої експерти нарахували понад 20 ножових поранень. Протягом кількох годин після загибелі жінки поліцейські встановили і затримали ймовірного вбивцю.