Харківська область отримала додаткові 3300 доз вакцини AstraZeneca-SKBio

Фото: bbc.com

Харківська область отримала додаткові 3300 доз препарату AstraZeneca-SKBio, препарат перерозподілили в наш регіон із Запорізької області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА, цю партію направлять на вакцинацію громадян категорії 65+, а також на проведення ревакцинації.

Рішення про перерозподіл вакцини було прийнято Міністерством охорони здоров’я України на минулому тижні у зв’язку з тим, що Харківська область Харківська область посіла провідні позиції щодо вакцинації в країні, використавши практично всі дози вакцин від СOVID-19, виділені на регіон.

«Наразі Харківщина є одним з лідерів і якісно використовує вакцину. Ми розглядаємо можливість перерозподілу вакцини з областей, які не використали їх, для того, щоб вакцина використовувалася і захищала українців», — сказав під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ ​​та НС 5 травня головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Крім того, 13-14 травня в області очікується наступна поставка вакцини CoronaVac, яка зараз знаходиться на лабконтроле в Києві. А наступного тижня в Україні очікують чергову партію вакцини від Pfizer.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 12 травня виявили 141 115 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 345 — за минулу добу.

28 квітня в Харківській області жителям старше 65 років почали робити щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca-SKBio.

У облздраві нагадали, що вакцинація другою дозою AstraZeneca проводиться через 12 тижнів після першої.