У Харківській області жителів старше 65 років почали вакцинувати від коронавірусу

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області жителям старше 65 років почали робити щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca-SKBio. Вакцинація проходить на базі 140 прищепних пунктів: 106 з них працюють на території районів і 34 – в Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

900 доз вакцини AstraZeneca-SKBio отримав КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівської районної міської ради. За словами керівника медичного закладу Ніни Іваненко, центр обслуговує три територіальних громади Харківського району. Тут працюють 9 прищепних кабінетів і 3 виїзні бригади.

Завідуюча амбулаторією загальної практики – сімейної медицини в місті Дергачі Наталія Степаненко повідомила, що для їх пацієнтів виділено 300 доз вакцини. Для ревакцинації, яка передбачена через 90 днів, необхідну кількість вакцини отримають окремо.

В амбулаторії загальної практики – сімейної медицини в смт Мала Данилівка планують вакцинувати близько 80 місцевих жителів категорії 65+. Щеплення буде робити мобільна бригада. Лікар мобільної бригади Дарина Кантимир пояснює пацієнтам, що вакцина безпечна і захистить людей похилого віку від небезпечної інфекції.

«Це векторна вакцина. Зберігається вона за температури +2 °С до + 8 °С – у нас є спеціальні холодильники для цього. Перед щепленням проводиться температурний контроль і огляд пацієнта. Після вакцинації ми спостерігаємо за ними близько 25-30 хвилин», – розповіла Дарина Кантимир.

Вакцинацію всіх бажаючих цієї категорії громадян в Дергачах і Малій Данилівці планують завершити до кінця тижня, 2 травня

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, з початку вакцинації станом на 29 квітня щеплення від коронавируса отримали 28 599 жителів. За минулу добу було вакциновано рекордну кількість – 6234 людини.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 29 квітня виявили 134 970 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 203 – за минулу добу.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

У Харкові від COVID-19 померла третя породілля за місяць.

11 квітня в Харківській області встановлена «червона» зона карантину і введені обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

16 квітня в області почали імунізацію вакциною CoronaVac.

18 квітня на обласний аптечний склад доставили перші 1 170 доз вакцини Pfizer / BioNTech.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Харківська, Одеська та Запорізька області, які знаходяться в «червоній» зоні, порушили алгоритми Міністерства охорони здоров’я з вакцинації.