Держкомісія відправила Харківську область до “червоної” зони карантину

Фото: myvin.com.ua

У неділю, 11 квітня, в Харківській області встановлюється «червона» зона карантину і вводяться обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення міністра Кабінету міністрів Олега Немчинова в Telegram.

Рішення про перехід Харківської області до “червоної” зону карантину прийняла сьогодні, 7 квітня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За результатами Державна комісія вирішила:
– встановити з 00 години 00 хвилин 11 квітня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Харківської області, та застосувати на території Харківської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “червоний” рівня епідемічної небезпеки.

У “червоній” зоні діють жорсткі обмеження, як під час січневого локдауна: заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, установам освіти (крім дитячих садів і перших класів в школах), спортзалам, ринкам.

Однак працюють банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, все продовольчі магазини. Також місцева влада може вводити свої додаткові обмеження.

Харківська влада не перевела місто до “червоної” зони, але ввела додаткові обмеження, які почнуть діяти з 10 квітня.

Також на сьогодняшньому засіданні Держкомісія прийняла рішення скасувати з 00 годин 00 хвилин 10 квітня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Івано-Франківської області.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 9 квітня виявили 114 447 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 194 — за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

13 громад Харківської області самостійно перейшли до “червоної” зони карантину.