З 10 квітня в Харкові посилять карантин

Фото: Цензор

З суботи, 10 квітня, в Харкові посилять карантинні обмеження. Вони торкнуться закладів громадського харчування і загального масочного режиму. Громадський транспорт, дитячі сади і початкову школу закривати поки не планують.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова в Telegram.

Наводимо текст повідомлення повністю.

«Шановні харків’яни.

Ви знаєте, що Україна вийшла на перше місце в Європі за поширенням коронавірусу. У Києві та низці областей країни — жорсткий локдаун, з обмеженнями роботи транспорту, закриттям дитячих садків, середніх і вищих навчальних закладів та фактичною забороною на роботу малого і середнього бізнесу.

Харківська область впритул підійшла до червоної зони. І всі ці обмеження можуть бути введені в нашому місті рішенням Кабінету Міністрів.

Хочу вберегти від цього харків’ян. Тому з найближчої суботи (10 квітня) всі ресторани, бари та кафе, непродовольчі магазини, салони краси, спортивні установи та заклади культурної сфери міста, включаючи кінотеатри, працюватимуть до восьмої години вечора.

На продовольчих і непродовольчих ринках ми посилимо контроль за дотриманням масочного режиму і соціальної дистанції.

Окремо хочу підкреслити, що громадський транспорт продовжить свою роботу в поточному режимі з карантинними обмеженнями.
Дитячі садки, а також початкова школа (1-4 класи) працюватимуть у звичайному режимі. Інші класи — на дистанційному навчанні.

Шановні харків’яни.

Знаю, що переважна більшість з вас не хочуть введення жорсткого локдауну. Тому переконливо прошу вас: носіть маски, дотримуйтесь необхідної дистанції, якщо ви відчуваєте нездужання — залишіться вдома та зверніться до лікаря. Також прошу: з розумінням поставтеся до тимчасових, але необхідних обмежень.

Бережіть себе та близьких!»

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 7 квітня виявили 111 826 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 017 – за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

Харківська область зробила крок у «червону» зону.

ВООЗ 6 квітня офіційно підтвердила курсування в регіоні так званого британського штаму СОVID-19.