У Харкові почали щеплювати вакциною CoronaVac

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області почали імунізацію вакциною CoronaVac, яка прибула в регіон 13 квітня. Першими щеплення отримали працівники Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Пункт щеплення — той самий, що і для Covishield, знаходиться на території дитячої інфекційної лікарні.

За словами лікаря-інфекціоніста обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні Володимира Конельського, 16 квітня на базі закладу заплановано вакцинувати 14 осіб.

«Це інактивована цільноклітинна вірусна вакцина виробництва компанії Sinovac Biotec — Китай. Вона пройшла сертифікацію в Україні та дозволена до подальшого використання, — говорить Володимир Конельський. — Для завершення повної імунізації пацієнту повинна бути надана повторна доза за 28 днів від першого щеплення».

Також лікар уточнив, що дози вакцини розподілені в одноразових флаконах, а умови зберігання та транспортування досить зручні. Зберігається вакцина при +2° … +8°С.

Як повідомляв Харків Times, 13 квітня харківський обласний аптечний склад отримав 8 520 доз вакцини CoronaVac. Ними передбачається прищепити певну кількість маломобільних громадян, а також працівників освіти, задіяних у ЗНО.