До Харкова приїхала перша партія вакцини від Pfizer (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сьогодні, 18 квітня, на обласний аптечний склад доставили 1170 доз вакцини Pfizer / BioNTech.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

За словами в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківськоъ ОДА Ігоря Волченка, щеплювати цією вакциною будуть підопічних і співробітників інтернатних установ області.

«Уже опрацьовані списки та розроблено щоденний план вакцинації на тиждень. Використати цю партію вакцини маємо протягом тижня. У Харківській області підготовлено дві мобільні бригади, які пройшли навчання для роботи з вакциною Pfizer», — повідомив чиновник.

Як розповіла директорка КП «Обласний аптечний склад» Ірина Шигун, вакцина прийшла в спеціальних боксах, які тримають температуру до – 80 градусів до 30 діб. Кожен флакон містить 6 доз вакцини.

Перед розведенням препарат необхідно розморозити протягом 2 годин. За добу до введення вакцину переводять в температурний режим 2-8 градусів, після цього використати її необхідно протягом 5 діб.

Як повідомляв Харків Times, 13 квітня харківський обласний аптечний склад отримав 8 520 доз вакцини CoronaVac. Ними передбачається прищепити певну кількість маломобільних громадян, а також працівників освіти, задіяних у ЗНО. 16 квітня в області почали імунізацію вакциною CoronaVac.

Спецрейс, який доставив в Україну перші 117 тисяч доз вакцини компаній Pfizer і BioNTech, прибув до Києва в аеропорт «Жуляни» 16 квітня.