Ляшко звинуватив Харківський облздрав в порушенні алгоритмів вакцинації

Фото: city.kharkov.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Харківська, Одеська та Запорізька області, які знаходяться в “червоній” зоні, порушили алгоритми Міністерства охорони здоров’я з вакцинації.

Про це Харків Times дізнався із заяви Віктор Ляшко на брифінгу, 23 квітня.

“Хотів би передати публічний “привіт” трьом керівникам департаментів охорони здоров’я. Зокрема, Харківської, Одеської та Запорізької областей. Це єдині області, які порушили алгоритми Міністерства охорони здоров’я і ще до сих пір не використовували вакцину з першої партії Astrazeneca/CoviShield.”, – повідомив Ляшко.

Він зазначив, що станом на 23 квітня в цих трьох областях є залишки вакцини, які не використовуються. При цьому, за словами Ляшка, ставилося завдання використовувати всю вакцину з першої партії до 9-15 квітня.

“З наступного тижня будуть проведені моніторингові візити для оцінки потенційних проблем. Подивимося, чому там не використовуються ті вакцини”, – додав Віктор Ляшко.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 23 квітня виявили 130 273 випадків коронавирусної хвороби COVID-19, 1 137 – за минулу добу.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

У Харкові від COVID-19 померла третя породілля за місяць.

11 квітня в Харківській області встановлена «червона» зона карантину і введені обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

25 лютого в Харківській області стартувала кампанія вакцинації від COVID-19. Перші 20 щеплень отримали співробітники обласної «інфекціонки» і служби екстреної медичної допомоги.