Ввечері біля Меморіалу Слави виконали реквієм (фото, відео)

Фото: www.city.kharkov.ua

Реквієм в пам’ять про загиблих і померлих учасників Другої світової війни пройшов увечері 9 травня на Меморіалі Слави в Лісопарку. Концерт-панахида був доповнений проекційним шоу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

У межах загальноміської акції «Стрічка пам’яті» у вигляді лазерного шоу транслювалися імена харків’ян, які захищали та звільняли Україну, Харків під час Другої світової війни, а також тих, хто відновлював країну в повоєнні роки. Крім того, харків’янам показали кадри часів Другої світової, розповіли про події першого дня війни, про часи окупації Харкова нацистськими загарбниками.

Раніше міська влада звернулася до харків’ян з проханням заповнити «Стрічку пам’яті» прізвищами родичів, які своїми подвигами наближали День перемоги. Протягом двох днів списки героїв відображалися рядком, що біжить в ефірі місцевих телеканалів.

«Дуже багато людей відгукнулися на нашу ініціативу надіслати імена своїх рідних, яких, на жаль, вже немає в живих. Хтось із них загинув, хтось був в евакуації, повернувся до зруйнованого Харків і відновлював його. Це наші земляки. Ми шануємо їх пам’ять і пишаємося ними», — сказав секретар міськради Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, вдень 9 травня на Меморіалі Слави поклали квіти, провели хвилину мовчання та відстояли поминальну службу.

Фоторепортаж Харків Times.