Харків’яни вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Фото: www.city.kharkov.ua

Урочисте покладання квітів до Меморіалу Слави з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося сьогодні, 9 травня, в Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

У церемонії взяли участь ветерани війни, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, заступники міського голови, голови районних адміністрацій, військовослужбовці, жителі міста. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до братських поховань та пам’ятника Батьківщині-Матері.

Як зазначив Ігор Терехов, харків’яни шанують свято 9 Травня і приходять до Меморіалу, щоб вшанувати пам’ять всіх загиблих в роки Другої світової війни і подякувати за мирне життя ще живим ветеранам.

«Я за ці дні побував у багатьох ветеранів нашого міста, яких, на жаль, залишилося не так багато. Хочу сказати, що ініціативу людей ніколи не зупинити. Подивіться, скільки сьогодні прийшло людей на Меморіал, їх ніхто не примушував до цього. Багато хто прийшов на візках, просили їх привезти.

Я приходжу сюди не тільки на 9 Травня. У нас є традиція приходити на Меморіал 23 серпня, і просто ми приходимо сюди нашою командою. Тому що ті почуття, які тут є, вони у кожного в душі, у кожної людини свої. У мене батько воював. І я згадую себе тут маленьким, коли мене приводив батько зі своїми товаришами по службі, і тут відзначалося 9 Травня. Перш за все це святе свято, це традиції кожного харків’янина, і ми повинні їх шанувати. Тут лежать люди, які загинули під час визволення Харкова, загинули під час визволення нашої країни. Вчора ветеран, з яким я спілкувався, сказав мені, що це народна перемога, і ці традиції повинні зберігатися. Це має бути в душі у мене, у моїх синів і в душі їх синів», — підкреслив після церемонії покладання Ігор Терехов.

Після покладання квітів в каплиці на честь ікони Божої Матері «Стягнення загиблих», розташованій на Меморіалі Слави, пройшла поминальна служба за жертвами війни.

Як повідомляв Харків Times, за даними поліції, до Меморіалу прийшли близько 6 000 осіб.