Чоловік підкупив держреєстратора, щоб відняти будинок у колишньої дружини

Двоє жителів Харківської області опинилися під слідством за спробу відібрати чужий будинок. Один з них – колишній чоловік потерпілої, другий – державний реєстратор однієї з сільських рад Богодухівського району області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що чоловік, розлучившись з колишньою дружиною, вирішив привласнити її будинок площею 137 кв.м, розташований в Богодухівському районі. Він планував на підставі завідомо підроблених документів оформити на себе майнові права на зазначену нерухомість. І звернувся до державного реєстратора, щоб той за “винагороду” переоформив права на будинок.

У 2020 році держреєстратор здійснив незаконну реєстрацію прав на житловий будинок на користь колишнього чоловіка власниці житла, чим завдав потерпілій збитки на суму 1,6 млн грн.

11 грудня 2020 року колишньому чоловікові потерпілої повідомили про підозру за фактом шахрайства з використанням завідомо підробленого документа, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Держреєстратор довгий час переховувався від слідства. Але 19 квітня цього року був затриманий. Йому повідомили про підозру за фактом зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що заподіяло істотну шкоду інтересам окремих громадян (ч. 3 ст. 365-2 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна або без такої.

За рішенням суду госрегістратоу обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави 130 000 гривен.

Як повідомляв Харків Times, держреєстратору, який незаконно змінив власників нерухомості на Сумській, загрожує до восьми років в’язниці.