У Харкові та Києві СБУ затримала бандитів, які тероризували бізнесменів (фото)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Служба безпеки України в Харкові та Києві викрила та затримала учасників міжрегіонального злочинного угруповання. Зловмисники вимагали гроші у підприємців і заможних громадян, погрожуючи їм вбивствами.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи входили двоє харків’ян 58 та 59 років і 35-річний син одного з них, який мешкає в Києві.

В одному із задокументованих епізодів учасники угруповання вимагали від харків’янки вигаданий борг в $ 50 000. Вони погрожували жінці вбивством і розправою над рідними. Щоб переконати нещасну в серйозності своїх намірів, негідники повідомляли їй, де живуть, працюють і як зазвичай проводять час її близькі. Навіть після спроби жінки відкупитися від злочинців 20-ма тисячами доларів, вимагачі продовжили їй погрожувати.

Правоохоронці затримали одного з учасників групи у Харкові після перерахування частини обумовленої суми на банківську картку. Під час затримання злочинець чинив опір, намагався втекти на власному автомобілі та мало не збив їм правоохоронців.

У той же час в столиці затримані ще двоє зловмисників.

В ході обшуків за місцями їх проживання вилучено гроші, отримані в результаті протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання про повідомлення всім учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 189 КК (вимагання), і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

СБУ перевіряє причетність учасників злочинної групи до скоєння інших насильницьких злочинів на території регіону.

Операцію з документування та затримання зловмисників СБУ проводила спільно з Харківським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, слідчими ГУ НП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, в середині березня в Харкові СБУшник взяв в заручники екс-керівника російської компанії і вимагав 40 тисяч євро і 1,6 млн грн.