Харків’янин піде під суд за півгектара на Салтівці

Фото: khar.gp.gov.ua

Спритний харків’янин захопив ділянку землі на Салтівці та влаштував на ній платну стоянку для сотні автівок. Прокуратура завершила розслідування справи та передала до суду. За санкцією статті нечесного бізнесменові загрожує великий штраф або арешт на півроку.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Харкова зайняв земельну ділянку в Московському районі, не маючи на те законних підстав. Площа ділянки, розташованої на перехресті вулиць Бучми та Гвардійців Широнінців, становить близько 0,5 га.

Заповзятливий харків’янин облаштував пропускний пункт і став стягувати плату з власників машин, які бажали залишити авто на цій території. Незаконне паркування здатне було вміщувати близько 100 автомобілів.

Завдані місту збитки слідство оцінює майже в 770 тис. грн.

Салтівська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

Як повідомляв Харків Times, харківська прокуратура вимагає повернути місту землю в Лісопарку.