Харківська прокуратура вимагає повернути місту землю в Лісопарку

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура вимагає скасувати договір оренди земельної ділянки, вартість якої становить понад 450 млн грн. Земля не використовується за призначенням, до того ж з 2018 року місто не отримує за неї орендну плату.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Шевченківська окружна прокуратура Харкова звернулася до суду, щоб розірвати договір оренди земельної ділянки, вартістю понад 450 млн грн, розташованої в лісопарковій зоні Харкова.

Встановлено, що між Харківською міською радою та одним з приватних підприємств в 2007 році був укладений договір оренди земельної ділянки площею понад 11 га для будівництва кварталу різноповерхових будівель і споруд офісно-адміністративного, торговельного, культурно-оздоровчого, спортивно-оздоровчого призначення з підприємствами громадського харчування, відкритими і закритими автостоянками.

Однак жодного будинку за цей час орендар не побудував. Крім того, з 2018 року він взагалі перестав вносити орендну плату за землю. Борг підприємства за цей час склав 4,2 млн гривень.

Це стало підставою для направлення прокуратурою відповідного позову. Зараз відкрито провадження у справі.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура вимагає повернути територіальній громаді Харкова землю площею 4,5 га і вартістю більше 180 млн грн в Журавлівському гідропарку.