Дергачівського лікаря звинувачують в загибелі немовляти

Фото: khar.gp.gov.ua

Завідувачу пологово-гінекологічним відділенням Дергачівської районної лікарні повідомили про підозру в неналежному виконанні професійних обов’язків. Слідство припускає, що він винен в загибелі новонародженого.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що в жовтні 2018 року бригада “швидкої допомоги” доставила мешканку Дергачівського району до пологового відділення лікарні з діагнозом: вагітність, 41 тиждень, пологи.

Однак під час перебування вагітної в пологовому відділенні в порушення вимог наказів та протоколів МОЗ завідувач відділення не провів необхідних обстежень стану жінки, плода і родової діяльності та “необґрунтовано призначив медичні засоби в необґрунтованих дозах”. Все це, на думку слідства, зумовило внутрішньоутробну загибель плода.

Разом з цим встановлено, що при належному спостереженні за вагітною та її дитиною, а також належному наданні медичної допомоги можна було б вчасно діагностувати патологічні зміни, обрати іншу тактику ведення пологів, і результат вагітності був би благополучним.

Під процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури повідомлено про підозру завідувачу пологово-гінекологічним відділенням районної лікарні Харківської області за фактом “неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки новонародженому у вигляді загибелі” (ч. 2 ст. 140 КК ).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, вранці 27 березня в громадському туалеті на залізничній станції в селищі Панютине Лозівського району знайшли новонароджену дитину. Медики «швидкої» надали малюкові допомогу на місці, а потім доставили до реанімаційного відділення районної лікарні.

26 березня на території однієї з лікарень Харкова знайшли присипане листям тіло немовляти. За попередніми даними, малюк помер кілька місяців тому.