В Панютине в громадському туалеті знайшли новонароджену дитину

Фото: Лозова Новини/Facebook

Вранці 27 березня в громадському туалеті на залізничній станції в селищі Панютине Лозівського району знайшли новонароджену дитину.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення радника глави виконавчого комітету Лозівської громади Анни Скрипник в Facebook.

“Вона нещодавно народилася, ще з необрізаною пуповиною. Була без речей у пакеті. На вигляд доношена. Слава Богу жива.”, – повідомила Анна Скрипник.

Плач дитини з покинутого громадського туалету приблизно о 6:48 почула перехожа і повідомила до поліції. На місце події разом з оперативниками прибули рятувальники. Вони витягли з вигрібної ями немовля, загорнуте в целофановий пакет.

За інформацією прес-служби Нацполіці області, стан здоров’я новонародженого хлопчика важкий. Медики “швидкої” надали малюку допомогу на місці, а потім доставили доставили в реанімаційне відділення районної лікарні.

У Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розповіли, що хлопчик був зав‘язаний у пакет, навколо шиї – обвита пуповина. Вага новонародженого 3 кг 300 г, зріст 51 см, 7-8 балів по шкалі Апгар.

Поліцейські встановили, що 41-річна жінка народила хлопчика в покинутому туалеті на залізничному вокзалі і викинула немовля в яму. У жінки є сім’я – чоловік і четверо дітей. Зараз вона знаходиться в лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.135 КК (залишення в небезпеці). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, 26 березня на території однієї з лікарень Харкова знайшли присипане листям тіло немовляти. За попередніми даними, малюк помер кілька місяців тому.

Фото: Лозова Новини/Facebook