У Вільхівці семеро сміливих знову перекрили дорогу

Мешканці села Вільхівка Харківського району області знову вийшли на акцію протесту й перекрили дорогу для проїзду великовантажного транспорту.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

За відомостями поліції, в акції беруть участь семеро мешканців села.

«Охорону правопорядку здійснюють два співробітники відділення поліції. Легкі автомобілі пропускають без перешкод», – йдеться у повідомленні.

Мешканці Вільхівки вже не вперше протестують проти проїзду через їхнє село великовантажних автомобілів, що розбивають дорогу й загрожують мосту. Листи зі скаргами в усі інстанції вільхівці пишуть вже два роки.

Як повідомляв Харків Times, 26 січня, у Вільхівці Харківського району мешканці села перекривали дорогу вантажівкам, які возять пісок з місцевого кар’єру. Місцеві жителі виступали проти проїзду по мосту великовагової техніки з піском. Допустиме навантаження для цього моста – 12 тон. Але по ньому щодня довгою вервечкою йдуть 20-тонники, й міст стрімко руйнується.

На початку лютого близько 20 мешканців Вільхівської ОТГ прийшли з протестом до обласного департаменту екології та природних ресурсів.

16 березня троє чоловіків побили учасника перекриття дороги у селі Вільхівка Харківського району. За словами місцевих жителів, це були охоронці сусіднього піщаного кар’єру, озброєні ножами.

19 березня у селі Вільхівка Харківського району місцеві мешканці тимчасово перекрили дорогу й зупинили дві великих вантажівки, що  перевозили сміття. Люди вчергове вийшли на пікет, оскільки обурені, що по їх селу постійно їздять великовантажні авто, розбиваючи місцеві дороги. Раніше у вантажівках возили пісок з кар’єру. Сьогодні везуть сміття, отримане внаслідок рекультивації земель, – впевнені учасники протесту.