У Харкові на ремонт будинків і внутрішньоквартальних доріг виділили майже 3 млрд грн

Фото: city.kharkov.ua

2,7 млрд грн виділено з міського бюджету на ремонт житлового фонду, освітлення вулиць, благоустрій прибудинкових територій.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Про фінансування сфери благоустрою на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Харківської міськради повідомила заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Ірина Туз.

За її словами, ці кошти будуть спрямовані на ремонт і реконструкцію будинків, ремонт покрівель, благоустрій прибудинкових територій, вивіз сміття, забезпечення городян теплом і водопостачанням, ремонт мереж, освітлення та озеленення міста тощо.

«План робіт на цей рік в частині ремонту та благоустрою ще формується і узгоджується з главами адміністрацій районів», – зазначила заступник директора.

Також в рамках Програми розвитку і реформування житлово-комунального господарства м.Харкова на 2011-2025 рр. близько 1 млрд грн виділено на ремонт магістралей, внутрішньоквартальних доріг, ремонт магістральних водопровідних мереж та гідроспоруд. Як повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Ігор Київський, торік в місті відремонтували 19,8 тис. кв. м внутрішньоквартальних доріг, для КП «Шляхрембуд» було придбано п’ять підмітальних вакуумних автомобілів «Глобус», дві підмітально-прибиральні машини «Пелікан», автогрейдер і спецавтобус.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові планують відремонтувати в цілому більше 900 ліфтів. Йдеться як про капітальний, так і про поточний ремонт.

У Харкові одночасно ремонтують 220 під’їздів.