У Харківському СІЗО виявили «смотрящего», що поширює наркотики

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці повідомили чоловікові, який вже перебуває під слідством, про підозру в торгівлі наркотиками та «поширенні злочинного впливу» в Харківському слідчому ізоляторі, де він міститься.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник в ході «злочинного зібрання» з використанням засобів зв’язку за протекторату загальновизнаних у кримінальному світі суб’єктів підвищеного злочинного впливу, призначений так званим «смотрящім» за СІЗО м. Харкова та забезпечував виконання злодійських неписаних законів поведінки», – йдеться у повідомленні.

Підозрюваний до того ж «призначив смотрящими за корпусами СІЗО» інших підслідних «представників кримінального світу» та зумів організувати в установі азартні ігри й розповсюдження наркотиків, організувавши їх поставки за ґрати. Наркотики були знайдені під час обшуку, проведеного взимку в його камері.

У прокуратурі підкреслюють, що в ході триваючого розслідування «буде дано правову оцінку діям співробітників державної установи «Харківський слідчий ізолятор», котрі допустили це на ввіреній їм території.

Як повідомляв Харків Times, харківські поліцейські викрили злочинне угруповання, учасники якого займались вимаганням грошей в арештантів СІЗО. Двоє здирників при цьому також знаходяться під слідством в ізоляторі за вбивство, розбій, шахрайство.