У Харківському СІЗО вимагали у арештанта $6 тисяч

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківські поліцейські викрили злочинне угруповання, учасники якого займались вимаганням грошей у арештантів СІЗО. Двоє здирників при цьому також знаходяться під слідством в ізоляторі за вбивство, розбій, шахрайство.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Організував злочинну групу 26-річний заарештований. Всього у складі злочинної групи було чотири чоловіка у віці від 24-х до 31-го року. Один з учасників неодноразово був засуджений за вчинення майнових злочинів.

Зловмисники обкладали «даниною» тільки тих в’язнів, які займалися розповсюдженням наркотиків. Погрозами і побиттям вони змушували їх платити «данину» в так званий «общак». Гроші перераховували на карту співмешканки брата організатора угруповання родичі заарештованих.

За результатами проведених заходів поліцейські задокументували факт вимагання з ув’язненого $6 тисяч. Згодом суму «данини» зменшили до $3 тисяч. При цьому процес вимагання супроводжувався погрозами фізичної розправи.

Побоюючись за життя і здоров’я потерпілого, його близькі перерахували на вказаний зловмисниками картковий рахунок 15000 гривень.

Оперативники і слідчі по процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури за місцем проживання одного з фігурантів вилучили банківські карти, на які систематично перераховувалися кошти і мобільні телефони.

Крім того, спільно з працівниками відділу оперативно-розшукової роботи Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і оперативним відділом державної установи “Харківський слідчий ізолятор” провели огляди камер, в яких містилися організатор і ще один учасник угруповання. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, які вони заховали в продукти харчування.

Зараз організатору повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 КК (вимагання).

Правова кваліфікація дій ще двох учасників буде надана після проведення процесуальних дій.

Як повідомляв Харків Times, чотирьох поліцейських Київського райвідділу поліції Харкова підозрюють у вимаганні грошей у наркозалежних за непритягнення до кримінальної відповідальності.