Слідство перевіряє обґрунтованість підвищення цін на проїзд в трамваях і тролейбусах Харкова

Фото: kharkiv.znaj.ua

У Харкові в рамках розслідування кримінального провадження за фактом переплати за електроенергію на суму близько 17 млн ​​грн буде перевірено обґрунтованість підвищення вартості проїзду в наземному міському електротранспорті.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, директор одного з комунальних підприємств уклав договір з приватною фірмою – переможцем тендера, який запропонував найбільш вигідні умови на поставку електроенергії для руху тролейбусів та трамваїв в Харкові.

“Надалі директор підприємства підписав кілька додаткових угод, якими вартість електроенергії була безпідставно завищена майже на 17 млн ​​грн. У ході розслідування також перевіряється інформація, чи вплинули ці дії на підвищення тарифів на проїзд в трамваях і тролейбусах.”, – розповіли в прокуратурі.

Директору КП слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 367 КК (службова недбалість). Санкція статті передбачає від двох до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові розслідують справу про махінації на постачання електроенергії, в результаті яких одна з приватних компаній незаконно отримала понад 16 мільйонів бюджетних коштів.